Seabitch

Då fick man änterligen tummen ur arslet och följt med STARKE RAGGE ut på det stora havet, vi skulle fiska efter torsk och stor makrill.

Vi åkte de ca 20 sjömilen ut på havet och skulle börja med vrakfiske efter torsk, men när vi kom till rätt position för vraket så blev vi ENORMT BESVIKNA då det körde inte mindre än 11 TRÅLARE runt vraket, JA NI LÄSER RÄTT!!!!! 11 FÖRBANNADE JÄ-LA TRÅLARJÄ-LAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Snälla ni som bestämmer gör något!!!! NU!!!! Här finns inte så mycket fisk kvar i havet det minskar konstant och jag är rädd för att mina barn inte kommer att få chansen att kunna åka ut på havet och fånga sin matfisk själva, så snälla gör något!!! NU!!!

Som ni förstår låg vi inte kvar där mer än 2min. 

 Vi for iväg ytterligare någon sjömil innan STARKE RAGGE slog av motorn och meddelade "att här går det stor makrill", ok i med krokarna, ner till botten, "fish on" det knycker gott i spöt förväntningarna stiger..... där kommer det, man ser något vitt i djupet...........FJÄRSING.... kul,? NJA

Men det dröjer inte länge föränn de första små makrillarna kommer över relingen, nu hivas det makrill för fulla muggar, men det e inte alla som drillar, tittar man in i ruffen så sitter STJÄRN SÄLJAREN och knyter på sin FJÄRDE!!! uppsättning tackel med pilk (inte konstigt att det e bra omsättning på pilk på fladens lager)
 Rätt som det är suger det tag på STJÄRN SÄLJARENS nya prylar och det kommer upp en fin makrill på runt 8 hg
nu avlöser de stora makrillarna varandra när turen ska summeras så räknar vi in inte mindre än 4 makrillar över kilot med en topp på 1140g och därutöver ca 100 mindre makrillar, några knotar och en fruktansvärt massa fjärsingar

Turens artmästare blev stjärnsäljaren med torsk, makrill, sandskädda, glyskolja och knot
 
Tack grabbar för turen och hoppas att man får åka med igen. 

semesterfiske!

Jag har fiskat Jättemycket!!!!
eller ja, tre turer makrillfiske på en vecka i mina mått mätt så är det lika mycket som jag fiskat sammanlagt på det senaste året..
 De första två turerna bar inte längre ut än till Klåback men det gav ändå 45st på första ovh 30 st på andra, den tredje turen bar ut till Fladen fyren där vi "köttade" upp 198 makrillar och 9st torskar på ca 50cm.

Så nu har väl jag fiskat färdigt för en evigheter framöver;)
Trevlig sensommar på er

RSS 2.0