lite fiske..

Det e bedrövligt vad lite jag har hunnit med när det gäller fisket i år....hua. Snart dax att ändra på detta tror jag..
Nästa planerade är höstnappet i Öresjön den 5/9 men två småtjejer och en "Något" äldrekvinna påckar om uppmärksamhet mä så vi får la se hur det slutar.....

ösregn

Vad händer?

 Jag e dålig på att uppdatera för tillfället men jag ska se om jag kan låna datorn av "frugan" en stund..
Det har inte fiskats särskilt flitigt, men ett lunch fiske på jobbet förra veckan blev det, om man kan kalla det fiske... Jag och Benna stack iväg till sjön på lunch till sjön, det blev en mört till Benna och nada till mig men vad trevligt vi hade på bryggan..........hahaha.

För övrigt så plockar jag mer björnbär än vad en tailänsk bärplockare mäktar med, grabbar som inte får ligga...lyssna på mitt ord: plocka björnbär det blir "ligga" efter var femte liter....eller.

krya på er

Läst på en annan blogg.....

Jag känner mig såååååå utnyttjad ( www.familjenmalin.blogg.se ) finns det någon man kan vända sig till om man vill ha hjälp????

snyft

"öringfrossa"

Ok jag kryddar lite grann men det låter fräckt..
Som jag skrev tidigare idag så e farsgubben här, han hade hört rykten om en sjö i skogen som det skulle finnas en massa öring i, svårövertalad som jag e så körde vi iväg för att leta upp sjön.
Det var inte helt lätt.......jä-ligt små grusvägar.
Väl framme så var det en skogsprommenad genom skog och "gungfly"


Väl framme så tog det 5min innan fösta öringen hade synat gräst på land. 24cm öring


Behöver jag skriva att den fortfarande simmar i tjärnen.

Vi fick ytterligare 3st öringar och tappade 3st så man får väl tro på ryktet då.
Ni som tror jag ska berätta var sjön ligger behöver inte bemöda er, jag skulle för det första inte kunna förklara vägen dit för jag vet kvapt vart jag varit och för det andra så växer inte sådana här tjärnar på träd, det e två goda skäl att tiga..

Nu vet jag att jag låter som en sur gammal gubbe, men jag e lycklig som ett barn på julafton..............

Till alla jägare som läser det här önskar jag en trevlig dag i skogen imorgon (bockjakten börjar imorgon)


äventyr

Farsgubben e i "husevangen" så i em blir det nog en tur för att kolla in lite "ofiskade" vatten....

spännande

vindskyddet

Då var detta ävntyret över, jag tog med mig min dotter Nemi 2,8år jobbarkompis Antonsson och hans son Edvin 3år
till vindskyddet vid "finesjön"


Nemi har "kanske" inte full koll på vad som ska göras med ett fiske spö men det kommer nog tids nog.Far och son AntonssonJa det e nog som det ser ut... Det gick ganska vilt till stundtals innan sovklockan ringde.

Vi pappaor hade laddat för en hård natt med förhandlingar och övertalan om att vi verkligen skulle sova här mitt ute i kogen, men av detta behövde vi inte använda alls, Barnen kröp ner i sina sovsäckar kl 22 och båda två sov innom 20min.
Papporna gjorde tummen upp och somnade åxå, barnen envisades med att rulla av sina luftmadrasser ett par ggr under natten men vi lyfte upp dem och somnade om igen, när vi vaknade på "riktigt" var kl 08 på morgonen jä-lar sicka stolta pappor som fixade "hotell" frukost på morgonen (macka, räkost och jos).


Ledsen antonsson men du e så sne som bilden visar......

Fisket vill jag av naturliga orsaker inte ta upp offentligt men efter påtryckningar från han ovanför så var jag tvungen att ta med denna bild..(tack för bilden antonson)

Stolt pappa

Stort tack för sällskapet det var trevligt

Jag klarade det!!!!

Jag lever.... och det gör mina barn med.. vi klarade det.. tack mamma och pappa.
 Nu har man en norge resa att se fram emot... Jag längtar som en tok redan trots att jag inte vet vart eller när det bär av, man e ju tragisk.....

vem bjuder på söndags middag i dag då???? svärmor kanske???

Då var det dax...

Jaha då var det dax för mitt stora test.... en hel dag hemma med mina två barn UTAN att min kära e hemma...men det ska nog inte vara några problem, hon har gått igenom dagen in i minsta detalj, men vad gör jag om något händer som inte har nämts i "dagordningen"... Jag har dock kallat in min livlina i livet mamma och pappa. Ja jag vet, det e fusk men lite fusk har väl ingen dött av..... Men vad har då detta med fiske att göra??, jo det e så att "fick" hon åka iväg denna dag med sina vänner i folkabussen så "får" jag åka till nord norge i en vecka så det var inte särskilt svårt att "bevilja" hennes "frigång" idag.. Kommande vecka hoppas jag på bra väder då jag och "gummistjärten" på kontoret (Antonsson) har planerat att sova i vindskydd med våra "stora" barn (3år). Jag e säker på att det kommer att bli jätte mysigt men jag budgeterar ingen som helst nattsömn.. men en fin lägereld och ett bottenmete eller två blir det garanterat. Önska mig lycka till med denna dag.

Fladen tur

Jaha då var man hemma efter vad jag hade "räknat" med skulle bli en makrillslakt...
Det gick la sådär med det...
Men med en sådan här skeppare


så e det kanske inte konstigt.....Nä du "Ingo" det edax att skaffa en plotter..hahahaha
Tack ska du ha för en trevlig tur på havet..

Med på turen var även "Ingos" feskekömpis frå götet, "Berra"Nog om sällskapet och till fisket, som ni förstått så gick makrillfisket inte så bra, 8st blev det.

Torsken som kom upp vägde från ca 10g- 2kg. Låt bli och tråla så kommer snart torsken tillbaks det e jag säker på, för så mycket SMÅ torskar man får ute på fladen så finns det god återväxt om de bara får vara i fred.....

övrigt som komm upp till ytan var: Fjärsing, sej, vittling, bleka, knot och en ny bekantskap för mig blågyltan


Finns det någon vackrare fisk i våra vatten???? jag har svårt att tro det men har ni förslag på vackrare fiskar, varsågod och skriv till mig.

Sova en stund, och åka till jobbet utan att ha med makrill att röka till frukosten (som jag lovade) blir ingen lätt match för mig imorgon........


"Renovering"

Idag har "oasen" vid "Finesjön" fått en liten ansiktslyftning.. glömde tyvär kameran så bilder får komma senare, men ack va` bra det ble`.

Hej!

RSS 2.0